Historial de notícies

Sessió tècnica sobre CIM 10 MC/SCP

El dimarts 31 d’octubre hem celebrat la sessió tècnica sobre la implantació de la nova codificació CIM 10 MC/SCP a l’hospital de sant Joan de Déu. La jornada, ha estat organitzada en format de taula rodona, amb la presència de membres de l’administració rferents en la definició dels requeriment i criteris de la implantació del projecte en les entitats proveïdores de salut.

 Després d’una breu exposició de l’estat de situació i de repas de la informació publicada a la web de departament de salut, s’ha fet una repas dels punts amb més impacte en els centres, com els criteris de les llistes d’espera, la faturació, l’enviament de registres d’activitat i les eines de suport a la codificació.

Els ponents han donat resposta a pràcticament totes les preguntes dels assistents durant dues hores, per el que podem dir que la sessió ha estat molt participativa i ha satisfet les expectatives de l’organització i dels assistents.


Claus per el posicionament del CIO en el sector salut

El dijous 8 de juny de 2017 es va celebrar al palau de Mar de Barcelona, la jornada “Claus per el posicionament del CIO en el sector salut” organitzada conjuntamnet per Unitss i el Cercle Tecnològic de Catalunya.

ctecno unitss

La jornada es va iniciar amb una conferència a càrrec de Genís Roca, soci-president de Roca Salvatella. Roca va remarcar que el rol del CIO és “acompanyar en el canvi de negoci fruit d’una disrupció tecnològica”. “El CIO ha d’estar liderant amb la direcció general la transformació digital i ha de formar part del canvi”, va afegir.

La jornada va continuar amb una conferència de Jordi Damià, CEO de Setesca, centrada en l’augment de la competitivitat dels CIO. Damià va referir-se als ràpids canvis en el mercat. “La digitalització pot canviar qualsevol àmbit de l’empresa” i el CIO s’ha d’alinear amb la transformació digital ràpidament, i portar la innovació a tots els processos. “Les empreses líders potencien la innovació, demanen opinió externa i incentiven el departament de tecnologia”, va afegir.

La jornada va continuar amb un debat obert conduït per Anna Benavent, presidenta d’UNITSS, i Joan Guanyabens, del Consell de Salut del CTecno.


Blockchain i la seva aplicació en l’àmbit de la salut

El dimarts 16 de maig de 2017 es va celebrar a l’acedèmia de ciències mèdiques, la jornada de blockchain organitzada per La Societat Catalana de Salut Digital amb la col.laboració d’unitss i IN2.

La sessió va comptar amb la participació d’ experts en la tecnologia que van poder donar als assistents una clara posició de quines són les possibilitats reals de la tecnologia de blockchain en l’actualitat i les expectatives de futur.

Jesús Ruiz. Director d’Innovació del Banc de Santander va fer una excel.lent exposició de la situació actual de la tecnologia en l’Âmbit financer, i va manifestar que en opinió seva, Bitcoin no acabarà sent concretament la «criptomoneda del futur», però sí algun tipus de criptomoneda més evolucionat i madur basat també en Blockchain.

Jordi Puigneró. Secretari TIC del Govern de la Generalitat de Catalunya, va exposar principalment les iniciatives i disposicions engegades pel govern català per a donar suport i fomentar el desenvolupament de Blockchain en el marc de la regulació de les TIC.

Finalment, Joaquim Fonoll (Kim Kimet). CEO de Bitchain, va destacar algunes qualitats interessants de Bitcoin i Miquel Àngel Bru. VP Business Development Made of Genes que va explicar un cas concret d’ús de blockchain en un banc de dades genòmiques.

El debat posterior a les ponències va ser molt participatiu i es va concloure que en l’àmbit de la salut la tecnologia de blockchain encara està poc madura.


Sessió sobre el panorama actual de la ciberseguretat

El dijous 11 de maig de 2017 es va celebrar la jornada de sistemes sobre ciberseguretat a l’hospital de St. Joan Despí Moisès Broggi.WhatsApp Image 2017-05-18 at 7.17.54 PM.jpeg

A la jornada hi van assistir més d’una cinquantena de professionals de vint-i-tres organitzacions sanitarias del Siscat. L’objectiu de la sessió va ser debatre sobre un tema de màxima acualitat entre els responsables de sistemes, xarxes, infraestructures i comunicacions. Les presentacions van ser a càrrec de Sonicwall, Checkpoint, Fortinet i Palo Alto.

Després del debat i l’aperitiu es va organitzar el primer grup de treball especialitzat de professionals de sistemes, que sota el paraigües d’UNITSS donarà continuitat a la compartició de coneixement en tots els temes d’aquest àmbit.

La jornada, patrocinada per RICOH, va ser molt satisfactoria pels assistents.


Jornada Lean IT

El dijous 23 de febrer del 2017 es va celebrar la jornada  sobre Lean IT en el Consorci Sanitari del Garraf.

L’objectiu de la jornada va ser donar a conèixer la filosofia Lean, en els entorns de serveis, amb exemples pràctics i uns ponents excepcionals.  
UNITSS-LEAN-ITLa jornada va estar organitzada de la mà del Instituto Lean qui va aportar ponents de 1a línia que van explicar les seves experiències, com són el Sr. Oriol Cuatrecasas, Fundador de Lean Institute, el Sr. Francesc Muñoz CIO de Catrecasas, el Sr. Walter Henriquez Director IT Services a Cuatrecasas i Lean IT Trainer a Netmind, i el Sr. Joan Oliveras PMO Manager a Cuatrecasas.

Tant els assistents com els ponents  van quedar molt satisfets amb l’experiència.

La jornada es va poder seguir a través de  @


Jornada IS3

El dimarts 31 de gener del 2017 es va celebrar la jornada  sobre la plataforma d’interoperabilitat IS3 de derivacions electròniques entre proveïdors de salut a l’Institut Català d’oncologia a l’Hospital Duran i Reynals.

is3-unitss

A la jornada hi van assistir més de 100 professionals del sector i es va generar un debat molt interessant que els socis d’Unitss podran continuar a través de la seva plataforma unitss.slack.com


World of Health IT

El dimarts 22 de novembre del 2016 dins el marc de la celebracio del HIMSS al Centre de Convencions Internacional de Barcelona, UNITSS va presentar el seu programa d’activitats per el primer semestre del 2017. La presentació es va realitzar per invitació de la Coordinació General de les TIC del sistema de salut.

img-20161122-wa0002


Jornada CMBD AEA

 El dimarts 11 d’octubre del 2016 es va celebrar la primera jornada tècnica organitzada per UNITSS a la que van assistir més de 100 professionals provinents de 44 entitats diferents. (veure més… ) dsc08212


Presentació d’Unitss al CSC

El dimecres 28 de setembre del 2016 UNITSS va fer la primera presentació en societat a la Comissió de Gestió Salut del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC). La iniciativa va ser presa amb interès per els assistents i de fet va potenciar la sol.licitud de nous socis a Unitss i la inscripció de participants a la primera sessió tècnica organitzada per sobre el CMBD AEA.

Agraïm al Consorci l’oportunitat d’escoltar-nos que ens ha donat i esperem col.laborar conjuntament en molts projectes.

El detall de la notícia el podeu trobar al Butlletí d’actualitat CSC del 29/09/16 

captura

Anuncis